stop bERENGEUR
ZONDER
CASTRATIE

TAINTSTOP pig

TAINTSTOP is het enige gebruiksvriendelijke voederalternatief voor biggencastratie dat 100% voldoet aan de toekomstige Europese wetgeving. Met een minimale financiële investering en een beperkte tijds- en werkbesteding, heb je een slimme oplossing binnen handbereik als antwoord op de veranderde vraag naar een beter dierenwelzijn en milieu. Berengeur stoppen zonder castratie onmogelijk? Wedden van wel?! 

Wat is Taintstop

TAINTSTOP is een voederoplossing die de stoffen verantwoordelijk voor de onaangename geur van varkensvlees, aanzienlijk doet afnemen. Hierdoor heb je het perfecte voederalternatief in handen dat de castratie van biggen overbodig maakt. 

Deze prijswinnende voederoplossing vermindert niet alleen berengeur, het is ook een risicoloos alternatief voor de boer. Bovendien is het helemaal aanvaard door de consument die gezond en lekker varkensvlees op z'n bord wil. Ook de varkens zelf moeten geen chirurgische, en vaak pijnlijke, castratie meer ondergaan. En dat is goed nieuws, want hiermee voldoe je 100% aan de nieuwe, toekomstige Europese wetgeving

Dankzij deze innovatieve en kostenefficiënte voederoplossing vergroot je als varkensproducent de rentabiliteit van je bedrijf. En de varkens? Die hebben gelukkig weer ballen aan hun lijf ...

Iedereen is dol op TAINTSTOP. En jij?

 

Ik wil TAINTSTOP

Lig je soms wakker van de toekomst van je bedrijf? Gelukkig is er nu TAINTSTOP.

TAINTSTOP voldoet 100% aan de Europese normen die chirurgische castratie van biggen, met en zonder verdovende en/of pijnstillende middelen, verbiedt. 

Ontdek de nieuwe brochure hier.

TAINTSTOP bevat een specifieke combinatie van voedingsstoffen rijk aan inuline en op basis van lijnzaad en cichorei. Inuline heeft een positief effect op de bacteriële flora van de dikke darm. Het is de meest doeltreffende voedingsstrategie om het gehalte aan scatool en androstenon te verminderen. En dit al na twee weken. 
 

Werner Reuter
Directeur Voedingsoplossingen

Voeding met ballen

Bedenk even welke nadelen chirurgische castratie en immunocastratie met zich mee brengen om berengeur te verminderen. Of denk aan de toegenomen bezorgdheid omtrent dierenwelzijn en de nieuwe verwachtingen van de eindconsument. Dan begrijp je meteen waarom het zo gemakkelijk is om van TAINTSTOP te houden. De varkens hebben weer ballen aan hun lijf, en jij krijgt ballen met voordelen in de plaats!

Ballen met voordelen

Tot 5 keer minder
berengeurcomponent

TAINTSTOP is uitvoerig getest en werd in praktijkproeven doeltreffend bevonden. Daarbij nam het scatoolgehalte met 2,5 tot 5 keer af. Bij het mannelijke varken is scatool de stof die berengeur veroorzaakt en waarmee men rekening moet houden. De consument zal androstenon minder gewaar worden indien het scatoolgehalte laag is. Geurloos kwaliteitsvarkensvlees? TAINTSTOP is jouw garantie voor een zorgeloze toekomst.

Al na 2 weken
effectieve behandeling

TAINTSTOP is een zeer gebruiksvriendelijke voederoplossing die dier en milieu respecteert. Een korte behandelingstermijn met TAINTSTOP van slechts 2 weken voor het slachten is voldoende voor een maximaal effect. Bovendien draagt het ook bij tot een vermindering van stikstofemissies. 

Tot €6,5
extra winst

Wist je dat niet-gecastreerde varkens (beren) je meer opbrengen dan gecastreerde mannetjes (bargen) wanneer ze worden gevoed? Zowel chirurgische castratie als immunocastratie vereisen tijd en mankracht. Dankzij TAINTSTOP verminder je arbeidsspecifieke- en andere kosten die nodig zijn bij castratie zoals antibiotica. Op die manier verhoog jij je winstmarges.

100% conform nieuwe
regelgeving over dierenwelzijn

Sociale normen zijn de voorbije jaren sterk geëvolueerd. Ook het dierenwelzijn is daarbij een belangrijk thema geworden. Consumenten van vandaag hechten veel belang aan een minder pijnlijke en minder ingrijpende behandeling van varkens. Een nieuwe Europese norm over het verbod op chirurgische castratie zonder verdoving wordt binnenkort van kracht. De niet-invasieve aanpak van TAINTSTOP voldoet 100% aan deze toekomstige Europese wetgeving. 

Voor dierenwelzijn

TAINTSTOP is een pijnloze, stressvrije en milieuvriendelijke oplossing. Het bevordert de vertering in de dikke darm en maakt de dieren rustiger. Resultaat: fysieke of chemische castratie van mannelijke biggen is niet meer nodig. 

TAINTSTOP pakt berengeur op een dier- en milieuvriendelijke manier aan. Deze betaalbare oplossing heeft zo een positief effect op de gezondheid van het varken. 

Biggen castreren is niet meer nodig. Bovendien bespaar je arbeidskosten en win je kostbare tijd.


Guy Janssens
Directeur Voedingsadditieven & Specialiteiten

Nu begrijp je waarom jij en je varkens houden van TAINTSTOP.

Nu begrijp je waarom jij en je varkens houden van TAINTSTOP.

I love taintstop...

CHIRURGISCHE
CASTRATIE
IMMUNO-
CASTRATIE
Diervriendelijk (pijnloos, stressvrij)
Zonder verdoving of pijnstillers
Zonder antibiotica
Voldoet 100% aan de EU-normen en de consumentenbehoeften
Lage arbeidskosten
Weinig arbeidsintenstief
Laag risico voor de toediener
Gebruiksvriendelijk
Bevordert een gezonde spijsvertering
Milieuvriendelijk (lagere stikstof- en fosforemissie)
Betere voederconversie
Vermindering berengeur & scatool (en adrostenon)

Fijn, we kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Vul nog even onderstaande gegevens in en wij nemen contact met je op.

Over Dumoulin

DUMOULIN

Al meer dan 20 jaar werkt onze R&D afdeling samen met Belgische en buitenlandse universiteiten en instellingen voor de ontwikkeling van innoverende producten. Deze producten verbeteren zowel de technische prestaties als het dierenwelzijn.

Wij testen onze veeteeltoplossingen op onze experimentele hoeven: onze experts bieden u altijd beproefde en optimale oplossingen aan voor uw bedrijf.

Lees er alles over op dumoulin.eu

TAINTSTOP is een van onze vele voederoplossingen die een antwoord bieden op marktbehoeften, vandaag en morgen. 

Contact

Heb je een vraag of wil je meer weten over TAINTSTOP?
Neem contact op en ons team staat voor je klaar.

Verkoop

Mario Piel
E-mail: mario.piel@dumoulin.eu
Tel: +32 498 88 20 32

International sales

Guy Janssens
E-mail: guy.janssens@dumoulin.eu
Tel: +32 497 59 40 33

International R&D

Werner Reuter
E-mail: werner.reuter@dumoulin.eu
Tel: +32 496 58 66 35

International marketing

Evy Jacobs
E-mail: evy.jacobs@arvesta.eu
Tel: +32 465 82 52 94